Zase to cinká! Skvělý Martin Fuksa ovládl závod na kilometr a má olympijské zlato

9. srpna 2024·Sport·Redakce

Martin Fuksa (Zdroj: Profimedia)

Česká republika má zase důvod k radosti. Po smolném čtvrtém místě oštěpaře Jakuba Vadlejcha to vypadalo, že olympiáda v Paříži je pro nás prokletá. Všechno ale změnil rychlostní kanoista Martin Fuksa, který má olympijské zlato na kilometrové trati.

Pátky na Letních olympijských hrách v Paříži pro nás jsou zřejmě šťastné a medailové. Po bronzu šermířů a tenisovém zlatu to zase cinklo. Dočkal se rychlostní kanoista Martin Fuksa, který vybojoval svoji první olympijskou medaili. A rovnou tu nejcennější, zlatou. Ovládl závod na kilometrové trati a vynahradil si zklamání z her v Riu a v Tokiu.

 

Zobrazit příspěvek na Instagramu

 

Příspěvek sdílený Český olympijský tým 🇨🇿 (@olympijskytym)

Fuksa byl dominantní už v semifinále a to samé předvedl i ve finále. V boji o medaile byl na prvním místě hned od začátku a soupeřům nedal v podstatě žádnou šanci. Vypracoval si až desetimetrový náskok a ve finále zajel čas 3:43,16 a dnes podruhé vylepšil olympijské maximum na této trati.

Stříbrnou medaili vybojoval skvěle finišující Brazilec Isaquias Queiroz, třetí skončil stejně jako před třemi lety v Tokiu Serghei Tarnovschi z Moldavska. Finálovou jízdu už má za sebou deblkajak ve složení Daniel Havel, Jakub Špicar, který skončil sedmý.

Sport - další články

Doporučujeme