Ukrajinské atletce pomohl ke zlatu neobvyklý rituál, který předváděla mezi skoky

5. srpna 2024·Sport·Redakce

Jaroslava Mahučichová (Zdroj: Profimedia)

Atletka Jaroslava Mahučichová zazářila na olympiádě svým výkonem ve finálovém klání ve skoku do výšky. V něm porazila svou tradiční soupeřku, Australanku Nicole Olyslagers. Z Paříže si tak odnáší zlatou medaili, k níž jí pomohl i speciální rituál mezi jednotlivými skoky.

Ukrajinka se stala olympijskou šampionkou díky skoku do dvoumetrové výšky. Stejně vysoká laťka se podařila zdolat i její soupeřce Nicole Olyslagers, ta na ni však potřebovala víc pokusů. Obě atletky v klání předvedly své rituály. Zatímco Australanka si po každém svém pokusu začala zapisovat údaje do deníčku, Mahučichová zvolila jinou taktiku. Po jednotlivých skocích se zabalila do spacáku, lehla si na zem, zavřela oči a relaxovala.


Mahučichová tak odpočívala v momentě, kdy soupeřka roztleskávala publikum před svým výkonem. Jednotlivé šlofíky na Stade de France sice nebyly příliš dlouhé, nakonec však byla doopravdy úspěšnější Evropanka, která je i držitelkou světového rekordu. Ten pokořila 7. července tohoto roku na meetingu Diamantové ligy v Paříži. Nyní neschovává svou radost z nejcennějšího kovu z olympiády.

„Snila jsem o tomto okamžiku, když jsem začínala svou kariéru a byla to pro mě velká motivace. Děkuji Bohu, že jsem skočila (přes 2 m) při prvním pokusu a že mi dal zlatou medaili, kterou chci věnovat své zemi,“ řekla v rozhovoru pro Olympics.com spokojená Mahučichová.

Sport - další články

Doporučujeme