Tragédie přetavená v lásku! Bronzové krásce Ogrodníkové pomohl k úspěchu hokejista Vrána

13. srpna 2024·Sport·Redakce

Nikola Ogrodníková a Petr Vrána (Zdroj: Priofimedia)

Sport píše různé příběhy. Některé jsou veselé a radostné, jiné smutné a tragické. Kousek od všeho má příběh bronzové medailistky Nikoly Ogrodníkové a hokejisty Petra Vrány. Ten tragicky přišel o svou manželku, ale láska k Nikole mu pomohla vše překonat.

Na ten den roku 2021 hokejový útočník Petr Vrána nikdy nezapomene. Kapitán třineckých hokejistů přišel před třemi lety o milovanou manželku Lindsey. Ta se utopila na přehradě Slezská Harta, kam se vrhla, aby zachránila tonoucí štěně. Lindsey a Petr měli syna Lea, který tak zničehonic přišel o maminku.

I přes tuto tragédii Vrána dovedl třinecké hokejisty pět let po sobě k titulu, a navíc mu osud dal druhou šanci. Do života mu přivedl krásnou atletku Nikolu Ogrodníkovou. Ta se s ním seznámila rok poté, co ovdověl, a měla nelehký úkol. Naučit vnitřně zlomeného muže mít zase radost ze života, dát šanci nové lásce a milovat jinou ženu. A to se podařilo.

Nikola a Petr toho jako profesionální sportovci mají mnoho společného. Milují pohyb a v osobním životě ze své pozice chápou potřeby toho druhého. Navíc Nikolu si rychle oblíbil i hokejistův syn Leo. Velmi dobře si rozumí, což není samozřejmost. Petr i Leo navíc vyrazili podpořit Nikolu do Paříže, odkud si oštěpařka odvezla překvapivou bronzovou medaili.

 

Zobrazit příspěvek na Instagramu

 

Příspěvek sdílený Český olympijský tým 🇨🇿 (@olympijskytym)

Sama v rozhovoru pro Českou televizi zmínila, že to, že u jejího úspěchu mohli být její nejbližší, pro ni bylo zásadní. A nebylo to samozřejmostí, neboť Vrána se s třineckými hokejisty připravuje na novou sezónu. Sama Nikola věděla, že přítomnost Petra i Lea v Paříži je skoro zázrak. A odměnila se nejen jim, ale i fanouškům českého sportu hodem dlouhým 63,68 metrů. Tím vybojovala jednu z pěti olympijských medailí, jež dokázala naše výprava dovést.

Nadšená oštěpařka pak sdílela společné fotky se svými milovanými na instagramu. „Ctěte minulost a společně se pohněte vpřed,“ napsala Nikola k jednomu ze společných snímků silný vzkaz, který odkazuje právě na zesnulou Lindsey. Zamilovaní sportovci jsou tak důkazem, že i osud umí dávat druhou šanci.

Sport - další články

Doporučujeme