Tentokrát to nevyšlo! Kanada na MS v hokeji porazila Česko 4:3

21. května 2024·Sport·Matěj Kašpar

(Foto: Profimedia)

V dalším zápase se čeští hokejisté utkali s Kanadou. První třetina byla zajímavá a akční, Česko jako první málem skórovalo, ale nakonec neúspěšně. Druhá třetina se nesla v podobném duchu, ani jeden z týmů nedal branku, ale v třetí třetině se to změnilo. Kanada zajistila první branku a dostala se do vedení 1:0 nad Českem. Domácí tým po chvíli dorovnal na 1:1, ale Kanada se opět dostala do vedení s výsledkem 2:1 a později dokonce 3:1. Jejich nemilý náskok snížil Ondřej Palát na 3:2 pro Kanadu a po chvilce Roman Červenka zajistil remízu 3:3! Byl to neskutečný boj, který v několika částech zápasu působil marně, ale naděje opravdu umírá poslední a Češi naštěstí Kanadu dorovnali, ale v prodloužení Kanada opět navyšuje pro svůj tým a stává se vítězem s výsledkem 4:3.

Průběh zápasu Česko – Kanada

První třetina nic – I když byla první třetina akční a Češi skoro bodovali, nakonec skončila bez branky.

Kanada blízko první branky – Tak to bylo těsné. Kanaďané se dostali k naší brance, ale nakonec brankář Lukáš Dostál útok ustál.

Česko mělo šanci – Roman Červenka dostává přihrávku od Davida Pastrňáka, nicméně nakonec trefuje beton kanadského brankáře.

I druhá třetina končí 0:0 – Druhá třetina měla pár zajímavých momentů, končí však s výsledkem 0:0. Doufejme, že adrenalin třetí rozhodne.

Kanada boduje – Pro Česko nepříjemný moment, Dylan Cozens skóruje a Kanada vede 1:0 nad Českem.

Česko se nevzdává – Na výsledek 1:1 dorovnal Dominik Kubalík.

Kanada opět vede – Další gól zajistili kanadští hokejisté a vedou 2:1 nad Českem.

Kanada zvyšuje náskok – Pro Česko to vypadá špatně, z další akce totiž skóruje Brandon Hagel s výsledkem 3:1 pro Kanadu.

Neskutečný! – Česko bojuje! Ondřej Palát snižuje náskok Kanady na 3:2.

Dorovnáváme – Roman Červenka vyrovnává a je to 3:3!

V prodloužení boduje Kanada – Dylan Cozens zajišťuje vítězství svému týmu 4:3 nad Českem.

Kanada nad Českem zvítězila 4:3.

Sport - další články

Doporučujeme