Tenisová radost! Wimbledonská vítězka Petra Kvitová se stala maminkou

8. července 2024·Sport·Redakce

Petra Kvitová (Zdroj: Profimedia)

Dvojnásobná vítězka tenisového Wimbledonu, který aktuálně probíhá, Petra Kvitová se stala maminkou. S manželem Jiřím Vaňkem přivítali na svět syna, který dostal tradiční české, ale krásné jméno.

Dá se říct, že Petra Kvitová dosáhla všeho, co si mohla přát. Hned dvakrát – v roce 2011 a 2014 – vyhrála tenisový grál, anglický Wimbledon a je zatím jedinou Českou, které se podařilo tento travnatý grandslam vyhrát. Před ní se to povedlo jen Martině Navrátilové, které má doma hned devět vítězství, ale reprezentovala USA.

Na začátku letošního roku oznámila přerušení tenisové kariéry a následně oznámila, že s manželem a trenérem Jiřím Vaňkem čekají prvního potomka. Nyní přivítali manželé na svět syna, který dostal tradiční české jméno – Petr. Radostnou novinku oznámila tenistka na svém instagramu prostřednictvím roztomilé fotky a přidala i datum, kdy se malý uzlíček narodil – 7.7.2024.

 

Zobrazit příspěvek na Instagramu

 

Příspěvek sdílený Petra Kvitova (@petra.kvitova)

Gratulace na sebe nenechaly dlouho čekat. Nadšené komentáře přichází nejen od fanoušků, ale i od kolegyň tenistek. „Aaa gratuluji,” okomentovala švýcarská reprezentantka Viktoria Golubič a její kolegyně ze stejné země Belinda Bencic, která se maminkou stala letos v dubnu, přidala srdíčka. Stejné emotikony napsala do komentáře i Barbora Strýcová. S gratulacemi přišla i ženská tenisová organizace WTA.

 

Sport - další články

Doporučujeme