Tenisová láska? Zlatí olympionici Siniaková a Macháč prozradili, jak to mají

9. srpna 2024·Sport·Redakce

Tomáš Macháč a Kateřina Siniaková (Zdroj: Profimedia)

Jejich tenisový triumf na olympiádě v Paříži sledoval celý svět. A celý svět také věděl, že Kateřina Siniaková a Tomáš Macháč spolu několik let chodili, těsně před olympiádou ale oznámili, že se rozešli. I přesto spolu čtyřhru na Rolland Garros odehráli.

Pár dní před začátkem nejdůležitější sportovní akce letošního roku oznámili tenisté Kateřina Siniaková a Tomáš Macháč, že se po více než třech letech rozešli a netvoří pár. I přesto se ale rozhodli, že společně odjedou na olympiádu do Paříže a budou svou rodnou zem reprezentovat ve smíšené čtyhře.

I přesto, že nepatřila mezi favority, získala dvojice zlatou medaili. A pár ukázal na kurtu i na vyhlášení, že je k sobě ještě nedávno pojily milostné city. Něžných gest a pus do vlasů i na rty si samozřejmě všimli i novináři, včetně těch zahraničních. Na tiskové konferenci se jeden z nich dvojice zeptal, zda spolu opět chodí. Tenistka se jen pousmála s tím, že je to osobní věc. To je top secret,“ smál se Macháč. 

Dobře naladění vítězové pak v matení všech pokračovali. „Máme rádi, když jste zmatení,“ reagovala Siniaková. „Jo, pak se cítíme silní,“ dodal Macháč, který pak ještě pokračoval. My jsme takoví profesionálové, že jsme se rozešli, abychom se mohli plně soustředit na tenis a medaili, což se podařilo.“ V rozhovoru pro Český rozhlas Siniaková mluvila o tom, že nakombinovat tenis a vztah je velmi náročné. „Času, který trávíme tam, kde bychom chtěli, a ne jenom po turnajích, kde je hodně stresu a hodně emocí, je málo. Ale myslím si, že jsme to zvládali výborně a máme mezi sebou skvělý vztah, takže se to dá. Ale je to náročné.

Dvojice se několik měsíců před olympiádou zúčastnila i pořadu Máme rádi Česko, kde ještě byli tenisté jako pár. Podporovali se v pořadu i v osobním životě. Myslím, že nám to klape velice dobře, takže za mě skvělý,“ odpovídal ještě v prosinci Macháč. Oba přiznali, že se během roku moc nevidí, což je možná důvod, proč jejich vztah nevydržel. Nejlepší možnost, jak se vidět více, byla podle nich na grandslamech.

Sport - další články

Doporučujeme