Smrt fotbalisty George Baldocka: Policie prošetřuje záznamy z kamer

10. října 2024·Sport·Šárka Blahoňovská

George Baldock (Zdroj: Profimedia)

Zemřel George Baldock, bývalý hráč Premier League a reprezentanta Řecka. Baldock, který nedávno přestoupil do řeckého klubu Panathinaikos Athény, byl nalezen mrtvý ve svém bazénu v luxusní vile v aténské čtvrti Glyfada. Tato exkluzivní lokalita je domovem mnoha slavných řeckých osobností, včetně fotbalových spoluhráčů z jeho nového klubu.

Baldockova manželka, která se nacházela ve Velké Británii, začala být znepokojena, když se jí několik hodin neozýval. Po marných pokusech ho kontaktovat se obrátila na majitele jejich vily, který následně George našel bezvládného v bazénu. Podle serveru Daily Mail byl fotbalista mrtvý už několik hodin před tím, než byl objeven.

Policie momentálně prošetřuje okolnosti jeho úmrtí, včetně záběrů z bezpečnostních kamer, aby potvrdila, že Baldock byl ve chvíli smrti skutečně sám. Například The Sun uvádí, že vedle bazénu se našla poloprázdná lahev vodky a dvě skleničky. Podle dosavadních informací však nebyly nalezeny žádné stopy násilného vniknutí do domu. Přesná příčina úmrtí zatím nebyla zveřejněna.

Rodina George Baldocka vydala krátké prohlášení, ve kterém vyjádřila své zdrcení nad touto ztrátou: „Jsme v naprostém šoku. Prosíme média o respektování našeho soukromí v těchto těžkých chvílích.“

George Baldock, který byl anglického původu, reprezentoval Řecko na mezinárodní úrovni díky své řecké babičce. Fanoušci ho milovali pro jeho nekompromisní styl hry, který mu vysloužil přezdívku „Furious George“.

Během svého působení v týmu Sheffield United se stal oblíbeným hráčem a podílel se na postupu do Premier League. „Obránce opustil klub v létě po sedmi letech na Bramall Lane a byl nesmírně oblíbený mezi fanoušky, zaměstnanci i spoluhráči, kteří s ním oblékali červeno-bílý dres,“ uvedl ve svém prohlášení Sheffield United, který už zase hraje druhou nejvyšší anglickou soutěž.

Baldockova smrt přišla jen pár dní před důležitým zápasem mezi Řeckem a Anglií v rámci Ligy národů. Řecký tým požádal UEFA o povolení nosit černé pásky na znamení úcty k zesnulému hráči. Baldock byl z týmu vyřazen kvůli zranění, ale kdyby se uzdravil, byl by pravděpodobně pro tento zápas na soupisce.

Sport - další články

Doporučujeme