Slzy štěstí! Česká atletka Lurdes Gloria Manuel na olympiádě pořád pláče

6. července 2024·Sport·Redakce

Lurdes Gloria Manuel (Zdroj: Profimedia)

Lurdes Gloria Manuel zažívá průlomovou sezónu, kterou korunuje účast na Olympijských hrách v Paříži. Díky skvělému času 50,81 sekund z oprav se probojovala do olympijského semifinále. Devatenáctiletá česká atletka si užívá každý moment této největší sportovní události, přičemž podpora fanoušků ji neuvěřitelně nabíjí.

V úterý dopoledne bylo na Stade de France slyšet bouřlivé povzbuzování diváků, které mladou atletku dovedlo k nejlepším výkonům. „Děkuju všem, že fandili, protože to pro mě hodně znamená,“ řekla Lurdes těsně poté, co se dozvěděla, že se jako poslední na čas prosmýkla do semifinále běhu na 400 metrů.

Musela však dlouho čekat na potvrzení. „Tím, že jsem tam byla s Jihoafričankou, se kterou se známe, tak to čekání bylo příjemnější. Jsem tu zase a zase brečím. Myslím si, že celou tuhle olympiádu probrečím. Jsem nesmírně šťastná a fakt jsem nemohla ani předpovídat, že se na olympiádě dostanu do semifinále, řekla reportérce České televize přímo na místě s tím, že je ráda, že se se svým časem vešla pod 51 sekund.

Pokusí se Lurdes zaútočit na svůj osobní rekord? „Je to olympiáda, a jak už jsem viděla, tak favoriti kolikrát nepředvedli, na co mají. Ta olympiáda je v tom nepředvídatelná,“dodala spokojená atletka. Semifinále její disciplíny je naplánováno na středu večer.

Pro Lurdes, která se narodila v Ostravě, ale její otec je původem z Angoly a matka z Ruska, je olympiáda splněným snem. Poslední velký úspěch zaznamenala v červnu v italském Římě, kde skončila na 4. místě.

Sport - další články

Doporučujeme