Skandální výrok britského sportovního komentátora! Ženy se jen líčí a nic nedělají, tvrdil

30. července 2024·Sport·Redakce

Australské plavkyně (Zdroj: Profimedia)

Letošní olympiáda je co se týče zastoupení mužů i žen rovnocenně zastoupena. Ženy tak mají stejnou šanci, jako muži. I tak si někdo dovolí komentovat právě ženské zastoupení ve sportu. Týká se to britského komentátora Boba Ballarda.

Už pomalu finišují. Víte, jaké jsou ženy… poflakují se a dělají si make-up.“ Věta, která měla být myšlena ve vtipu, stála nakonec britského komentátora televizní stanice Eurosport Boba Ballarda práci. Stalo se tak během závodu plavkyň, respektive po nich.

Když australské plavkyně ve složení Mollie O’Callaghan, Shayna Jack, Emma McKeon a Meg Harris přebíraly zlaté medaile ve štafetě na 4×100 m volným stylem, komentátor celou situaci glosoval právě svými kontroverzním výrokem. To se ale vůbec nelíbilo jeho kolegyni Lizzie Simmonds, která s ním závod spolukomentovala a je britskou plaveckou šampionkou. Poznámku označila za nehoráznou, ale Ballarda to jen rozesmálo.

Video s výrokem se ale rychle začalo šířit po sociálních sítích a televize následně oznámila, že Ballard byl okamžitě vyřazen z komentátorského týmu. „Všichni jsme byli rozhořčeni. Během včerejšího večera se komentátor Bob Ballard dopustil nevhodné poznámky. Z tohoto důvodu byl s okamžitou platností vyřazen z našeho týmu,” oznámil Eurosport.

Sport - další články

Doporučujeme