Noah Lyles běžel závod s covidem. Zažalujte ho, zní ze sítí

9. srpna 2024·Sport·Redakce

Noah Lyles (Zdroj: Profimedia)

Zlatý sprinter z olympiády v Paříži Noah Lyles skončil ve finále v běhu na 200 metrů na třetím místě. Americkému sportovci, který na sebe opakovaně upozorňuje skrze své chování a je rád středem pozornosti, ale v cíli nebylo do smíchu. Po závodě ho dokonce odvezli na invalidním vozíku. Až později americký svaz oznámil, že Lyles běžel s covidem.

Ačkoliv se toto virové onemocnění dnes léčí podobně jako nachlazení, mnozí Lylesův start i tak berou jako hazard se zdravím.

„Měl bys být zažalován za ohrožení zdraví ostatních atletů,“ napsal mu někdo na sociální síť. „Lidé na tento virus ZEMŘELI. Osobně jsem ztratil člena rodiny. Je mi velmi podezřelé, že jste se neobtěžoval to říct před závodem,“ zní další hlas z instagramu.

 

Zobrazit příspěvek na Instagramu

 

Příspěvek sdílený Noah Lyles (@nojo18)

To, že se nakazil koronavirem, věděl držitel zlaté medaile z běhu na 100 metrů už dva dny před závodem. V úterý ráno mu nebylo dobře, tak se nechal otestovat. Poté mu začala karanténa, ve středu už se ale zúčastnil semifinále v běhu na 200 metrů. V něm skončil na 2. místě.

„Po důkladném lékařském vyšetření se Noah rozhodl dnes večer závodit. Jeho rozhodnutí respektujeme a budeme jeho stav monitorovat,“ odůvodnila Lylesův start americká atletická federace. Jeho trenér pak ujišťoval ostatní, že se sprinter cítí dobře. Lyles však odmítl mluvit s novináři. Po výkonu ve čtvrtečním finále se svíjel na zemi ve snaze popadnout dech. Poté poklekl na koleno, po přibližně půl minutě vstal a požádal o vodu. Nakonec byl z dráhy odvezen na invalidním vozíku. Do finále mužské štafety na 4×100 metrů zřejmě nenastoupí.

Sport - další články

Doporučujeme