Kam se dá ještě posunout hranice lidskosti? Američanka má zlato ve světovém rekordu

9. srpna 2024·Sport·Redakce

Sydney McLaughlin-Levrone (Zdroj: Profimedia)

Je tohle ještě možné? Kam až jdou hranice sportu? A existuje nějaká stopka? Sydney McLaughlin-Levrone ukazuje, že je královnou své disciplíny. Ve čtvrtek zaběhla 400 metrů překážek v čase 50,47 v novém světovém rekordu.

Olympijské zlato ve své kategorii slavila s korunkou na hlavě a není se čemu divit. Z očekávaného souboje mezi ní a Nizozemkou Femke Bol nic nebylo, proto Bol byla ráda, že se dostala alespoň na bronz. McLaughlin-Levrone ji přejela doslova o parník. Doběhla v čase 50,37, což je její šestý světový rekord.

Obhájila zlato z Tokia a dál živí naděje, že se jednou dostane pod hranici 50 vteřin. „Myslím, že je to možné. Je pořád tolik věcí, co bych mohla zlepšit. Nevím, kdy to může přijít, ale věřím, že se to podaří,“ říká běžkyně, která slavila s korunkou na hlavě a americkou vlajkou.

 

Zobrazit příspěvek na Instagramu

 

Příspěvek sdílený Český olympijský tým 🇨🇿 (@olympijskytym)

Jako hromádka neštěstí působila Nizozemka Femke Bol, která doběhla třetí. „Jsem nesmírně zklamaná. Podala jsem jeden ze svých nejhorších výkonů ve chvíli, kdy jsem potřebovala podat jeden ze svých nejlepších. Cítila jsem se ve skvělé formě, ale po 250 metrech jsem zkolabovala,“ přiznala smutně.

Sport - další články

Doporučujeme