K obhajobě stříbra nedojde! Tenistka Vondroušová kvůli zranění vynechá olympijské hry

24. července 2024·Sport·Redakce

Markéta Vondroušová (Zdroj: Profimedia)

Tenistka Markéta Vondroušová nebude na olympijských hrách v Paříži obhajovat stříbrnou medaili z Tokia. Loňská wimbledonská vítězka se omluvila z důvodu zranění.

Ve finále v Tokiu před třemi lety podlehla Švýcarce Belindě Bencic, která je ale letos na mateřské dovolené. Do bojů o olympijskou medaili ovšem nezasáhne ani rodačka ze Sokolova. „Je mi to moc líto, ale ze zdravotních důvodů se nezúčastním letošních olympijských her v Paříži. Doufala jsem do poslední chvíle, věřila jsem, že by to mohlo jít alespoň v deblu, ale problémy s rukou mě na kurt nepustí. Soustředím se nyní na to, abych byla v pořádku na US Open. Všem českým reprezentantům ve Francii budu držet palce na dálku. Snad brzo na kurtě,“ napsala Vondroušová.

Zpráva o zranění loňské wimbledonské vítězky vyšla na světlo světa v průběhu pondělka, kapitán českého fedcupového týmu Petr Pála ale problémy tušil už několik dnů. „Markéta dostala injekce, v pátek jsme spolu mluvili, že to chce ještě zkusit. Dnes mi ale volala, že to nejde a dostala doporučení nehrát a dát si pauzu,” vysvětloval. Česko díky rankingu vybojovalo ve dvouhře hned čtyři místa zastoupení, ale náhrada za Vondroušovou automatická nebyla.

Pokud se nějaká hráčka z jakékoliv země odhlásí ze dvouhry, tak pak lze nominovat pouze tu, která už je v jiné soutěži, ale zároveň tu, která je v singlovém žebříčku nejvýše. Naštěstí pro nás je to právě Kateřina Siniaková. Pokud by byl ale někdo z jiné země v žebříčku před ní, tak bychom měli smůlu,” vysvětlil regule olympijského nasazení do soutěže Pála.

Siniaková tak zřejmě bude mít v Paříži hodně nabitý program. Čeká jí také dvouhra s Barborou Krejčíkovou a plánuje i mix s partnerem Tomášem Macháčem. „Máme nahlášený podle žebříčku náš nejvýše umístěný pár a soutěž je pro 16 dvojic. Nijak jsme to nepočítali, ale věřím, že se do soutěže Katka s Tomášem dostanou. Garance sice zatím není, je to stejné jako v deblu, ale věřím, že se díky rankingu do soutěže dostanou,” řekl Pála.

Vondroušové patří ve světovém žebříčku 18. místo a kromě dvouhry měla hrát i čtyřhru a to s Karolínou Muchovou. Místo Vodndroušové naskočí Linda Nosková, což potvrdila i Mezinárodní tenisová federace ITF na síti X.

Sport - další články

Doporučujeme