Hrůzný zážitek! Slovenská plavkyně dostala po závodu astmatický záchvat

3. srpna 2024·Sport·Redakce

Tamara Potocká (Zdroj: TASR/Profimedia)

Sport je krásný, ale přináší s sebou nejen ty hezké a veselé příhody, ale možná častěji i ty smutné a někdy až tragické a děsivé. O jeden takový se postarala slovenská plavkyně Tamara Potocká, která zkolabovala po polohovém závodě na 200 metrů.

Česká plavkyně Barbora Seemanová a sedm jejích soupeřek už se chystaly skočit do bazénu, aby absolvovaly čtyři z pěti rozplaveb polohového závodu na 200 metrů. V tu chvíli ale sport šel stranou a bojovalo se o zdraví. Slovenská plavkyně Tamara Potocká totiž zkolabovala. Rodačka z Popradu skončila sedmá a do semifinále stejně jako Češka nepostoupila.

Při vylézání z vody ale Slovenka zkolabovala. Na pomoc jí okamžitě přispěchali záchranáři, kteří jí nasadili kyslíkovou masku. Potockou následně odnesli na nosítkách. Potocká u sebe neměla léky, a proto zkolabovala.

Podle šéfky slovenské plavecké výpravy Ivany Langeové byla převezena na ošetřovnu, kde dostala kyslík a léky a nyní bude plavkyně v nemocnici na pozorování.  Podle všeho dostala astmatický záchvat, protože trpí astmatem. Podle agentury Reuters byla během kolapsu Potocká při vědomí.

Sport - další články

Doporučujeme