Bez něj ani ránu! Adam Ondra vysvětlil, proč nosí kolem krku talisman

8. srpna 2024·Sport·Redakce

Adam Ondra (Zdroj: Profimedia)

Lezec Adam Ondra se ve středu přiblížil olympijské medaili. Jako vždy měl na krku svůj talisman, který mu pomáhá a o jehož důležitosti promluvil.

Ondra postoupil do pátečního finále ve své disciplíně na olympiádě v Paříži. Při výkonu na stěně ho popohánělo fandící publikum, ale i jeho rodina. Sportovec totiž nosí při závodech na krku talisman, který mu ji připomíná.

„Vždycky lezu se snubním prstýnkem. Tímto je rodina se mnou. Je to důležité. Podvědomě cítím, když nastupuju, že ten prstýnek mám a doma mě sledují,“ řekl v rozhovoru pro iSport.

Ondra pojal za ženu svou dlouholetou partnerku Ivu v roce 2021. Svatba se konala v zahraničí, konkrétně v Itálii v jednom z hotelů u jezera Lago de Garda. Kromě domácnosti spolu manželé sdílejí i vášeň pro lezení. Iva sice lezeckou kariéru vzdala, svého Spider-Mana z Brna, jak se českému horolezci přezdívá, ale plně podporuje. Partneři spolu mají dvouletého syna Huga.

„Budeme rádi, pokud poleze, ale nebudeme to mít hozené tak, že musí. Tlak rodičů na lezení je třeba mít pod kontrolou, tomu se určitě chceme vyhnout,“prohlásil Ondra pro Super.cz, než se jeho synek narodil.

Sport - další články

Doporučujeme