Vyhledávání
Novinky roku 2017: 5 žhavých trendů v jídle, které letos uvidíte všude
V tomto roce bude milovníky trendů zajímat několik novinek. Fialová zelenina nebo super kalorická bomba. Každý si letos vybere, co ho bude bavit nejvíc. Přinášíme přehled 5 nejdůležitějších vychytávek pro rok 2017.
1. Jen mléčný koktejl už nestačí
V New Yorku se zrodil nový cukrářský trend, který se jistě brzy dostane za oceán. Zhýčkaným Američanům už zkrátka nestačí obyčejný mléčný koktejl. Musí na něm být x dalších sladkostí. Tuhle kalorickou bombu ale rozhodně nebudou milovat dietologové.
2. Amarant je nová quinoa
Mezi obilovinami bude letos trendy amarant, nebo-li laskavce. Amarant má největší obsah proteinů ze všech obilovin. Najdete ho v obchodech se zdravou výživou. Skvělá je z něj kaše k snídani.
3.Brukev
Do salátu se bude v roce 2017 dávat místo kadeřávku brukev. Listy brukve z obsahují glycidy, karotenoidy, řadu vitamínů skupiny B, vitamin C, biotin, vitaminy K a P. Oblíbená je ale i brukvová polévka. Salát z brukve se skvěle hodí k čerstvému chlebu s máslem.
4. Smažený bramborový chléb
Pochoutku, kterou v Americe znají od indiánů, si nyní oblíbili i milovníci jídla. Smažený bramborový chléb lze dochutit pomazánkou i zeleninou. Fajnšmekři si do něj dávají i lososa nebo třeba zakysanou smetanu.
5. Fialový květák
V jedné studii zaměřené na výživu se uvádí, že u lidí, kteří jedí fialové ovoce nebo zeleninu, je nižší riziko vzniku vysokého krevního tlaku a navíc mají tito lidé nízkou hladinu cholesterolu. Takže je dobré do jídelníčky zařadit třeba lilek, borůvky, švestky a nově třeba i fialový květák.