Vyhledávání
Kdy je nejvyšší čas začít péct vánoční cukroví? Poradíme vám
Vánoční svátky jsou tady za pár týdnů a každá správná hospodyňka by už měla přemýšlet o tom, jaké cukroví bude letos podávat. Některé druhy se musí péct s předstihem, víte o které se jedná? A které naopak můžete nechat na poslední chvíli? Se serverem Maminka.cz vám přinášíme osvědčené rady, jak na to.
Období čekání na Ježíška je pro mnoho lidí jedním z nejkrásnějších v roce. Čtyři týdny před Štědrým dnem totiž domácnosti začínají vonět po skořici, perníku a rumovém aroma. Většina hospodyněk totiž začíná s pečením cukroví. Konec listopadu jednoznačně patří pečení perníčků. Ty totiž potřebují čas na to, aby se rozležely a změkly.
Tři týdny před Vánoci se pusťte do lineckého, vanilkových rohlíčků nebo pracen. Ideální je péct vždy o víkendu. Je dobré, když těsta jsou uleželá alespoň několik hodin. Těsto si tak připravte již klidně den dopředu. S lepením lineckého ale ještě počkejte. Tento druh cukroví je zpočátku křehký a má tendenci se lámat, proto ho nechte uležet.
Třetí adventní týden se vrhněte na ořechové a plněné druhy jako třeba išlské dortíky nebo ořechové kytičky. Můžete také začít slepovat linecké.
Týden před Vánoci je věnován nepečenému a krémovému cukroví. Dobré je si připravit všechny máslové a pudinkové krémy. Je také čas na vosí hnízda a různé kuličky. Cukroví pak určitě skladujte v chladu, aby vydrželo co nejdéle.