Vladimír Mišík se vrací s novým albem: Singl “Tak dobře” a videoklip jsou venku

13. září 2024·Hudba·Matěj Kašpar

Vladimír Mišík (foto: Zuzana Bonisch)

Legendární český hudebník Vladimír Mišík se vrací na hudební scénu s novým albem „Vteřiny, měsíce a roky“, které vyjde 11. října 2024. Tento měsíc vychází první singl s videoklipem „Tak dobře“, který album otevírá. Text této písně pro Mišíka napsal jeho dlouholetý přítel Michael Žantovský, který se podílel i na dalších skladbách na albu. Režie klipu se chopil mladý filmař Matěj Štěpán, jenž také připravuje dokument o natáčení tohoto alba.

„Vteřiny, měsíce a roky“ je již třetí Mišíkovou spoluprací s producentem Petrem Ostrouchovem, který se podílel na předchozích oceněných albech „Jednou tě potkám“ a „Noční obraz“. Ostrouchov popisuje, že album bylo natočeno „postaru“, s živým nahráváním celé kapely, což dodává skladbám unikátní energii a atmosféru. „Písním to dodává neopakovatelnou živost a myslím, že ta atmosféra sounáležitosti kapely je v nahrávkách poznat,“ uvedl Ostrouchov.

Album obsahuje 15 nových písní s texty od Vladimíra Mišíka a Michaela Žantovského, a zahrnuje i texty básníků jako Jan Skácel či Josef Kainar. Mezi hudebníky, kteří se na albu podíleli, jsou členové kapely Blue Shadows a také zahraniční hosté jako Michito Sanchez a BJ Cole. Speciální limitovaná vinylová edice alba bude dostupná v e-shopu vydavatelství Animal Music.

Hudba - další články

Doporučujeme