Vyhledávání
Chuťovky nejen pro hokejové fandy! 5 gurmánských tipů
Znáte to, u televize nás honí mlsná nejčastěji. Máme chuť vzít si něco jen tak "na zobání" a užít si tak třeba sportovní přenos o něco víc. Zvlášť pánové a zvlášť teď, když je MS v hokeji v nejlepším! Máme pro vás několik typů, jak připravit perfektní pohoštění pro sebe i přátele. A rozhodně nejde o vysypání oříšků do misek - i když ani to není špatné. Vyzkoušejte naše gurmánské kouzlení.
Domácí lupínky – 20 minut, náročnost: zvládne tatínek, pro 3-4 osoby
500 gramů brambor
Sůl
Olej
Brambory oloupeme, nakrájíme nejlépe vroubkovaným nožem, poté vysušíme přebytečnou tekutinu. Do hrnce nalijeme olej, jakmile je rozpálený, poklademe na něj lupínky a když jsou opečené, vyjmeme je a posolíme. Hotové chipsy můžeme podávat s jakýmkoliv domácím či koupeným dipem. Výborné jsou s chilli omáčkou či avokádovou pastou.
Jednohubky pro chlapy – 25 minut, náročnost: zvládne tatínek, pro 4 osoby
4 ks kvalitní klobásy
1 cuketa
2-3 papriky
olej
grilovací koření / rozmarýn
Klobásku nakrájíme na kolečka a opečeme ji v pánvi na oleji. Poté ve výpeku opečeme nakrájenou zeleninu, kterou posypeme grilovacím kořením a nejlépe přidáme rozmarýn. Můžete servírovat na prkýnku nebo na napichovátka či párátka navrstvit odspoda klobásku, zeleninu a ozdobit například půlměsíčkem cibule.
Chlebíčky s pomazánkou z piva – 20 minut, náročnost: vaří celá rodina, pro 4 osoby
100 gramů tvarohu a stejné množství romaduru
50 gramů pomazánkového másla
1 cibule
trochu světlého piva – množství dle chuti
kmín, chilli
pepř, sůl
veka nebo toustový chléb
Tvaroh, romadur a pomazánkového másla smícháme s pivem (dle chuti), osolíme, okořeníme a přidáme nakrájenou cibulku. Směsí namažeme zvolený typ chlebu a ozdobíme libovolnou zeleninou. Lze namazat i na topinky!
Tataráček – 35 minut (plus aspoň hodinka na uležení), náročnost: jestli si muž troufá, pro 5 osob
500 gramů hovězí svíčkové
1 cibule
kyselé okurky
1 lžíce kečupu
1 lžíce tabasca
3 lžičky hořčice
špetka mleté papriky
2 žloutky
pepř a sůl podle chuti
Maso naškrábejte nožem na jemno. Můžete ho také umlít v mlýnku – doporučujeme dvakrát za sebou, aby bylo opravdu dostatečně rozmělněné. Podle chuti nakrájejte libovolné množství cibule na jemno, stejně tak kyselou okurku. Poté přidejte všechny ostatní přísady, nechte uležet v lednici a podávejte s opečenými topinkami.
Tzaziky a křupavý toust pro nemasové přátele – 15 minut, náročnost: děti levou zadní, 4 porce
2 salátové okurky
500 gramů jogurtu řeckého typu
šťáva z citronu
směs koření (provensálské, tzaziky)
2 lžíce olivového oleje
česnek, kopr (nemusí být)
sůl, pepř
toustový chléb
Okurky oloupeme, nastrouháme a necháme v sítu, aby odkapala přebytečná voda. Do misky dáme jogurt, pár kapek šťávy z citronu, olivový olej, provensálské koření či koření na tzaziky. Osolíme, opepříme dle chuti, přidáme prolisovaný česnek a pokud máme rádi kopr, tak ani s ním nešetříme. Podáváme vychlazené z ledničky s opečenými tousty.