Z nového dokumentu o Céline Dion mrazí. Nevyléčitelná nemoc, která láme kosti, si vybírá svou daň

3. července 2024·Celebrity·Redakce

Céline Dion (Zdroj: Profimedia)

Dlouhých 17 let bojuje kanadská zpěvačka Céline Dion se syndromem ztuhlého člověka. O své nemoci veřejně promluvila až v roce 2022 a od té doby fanoušky pravidelně informuje. Do zákulisí jejího života teď dává nahlédnout dokument  I Am: Céline Dion.

Céline Dion prožívá jedno asi z nejhorších období svého života. Sice nemocí ztuhlého člověka trpí už 17 let, ale dříve se jí dařilo s ní bojovat. Nyní to už prakticky nejde a její stav je mnohem vážnější. Dokonce musela kvůli nemoci zrušit své turné v roce 2022, mimo jiné i koncert v České republice. Šance na návrat? Prakticky nulové, protože syndrom ji omezuje i ve zpěvu. Sama zpěvačka říká, že by se na koncertní pódia chtěla vrátit, ale musí poslouchat své tělo.

O své nemoci dříve mlčela, ale v posledních letech o ní veřejně mluví. A právě i v novém dokumentu  I Am: Céline Dion, který je velmi emotivní. Hlavně v závěru, kde můžeme vidět i křeče, které zpěvačku ochromují. Kvůli křečím v břiše a v páteři se nemůže hýbat, je ztuhlá a po tváři jí tečou slzy. Jednou se mi stalo, že se mi při křečích zlomila žebra. Když je to se mnou vážné, může se stát, že se mi začnou lámat i kosti.” 

Se záchvatem se během natáčení potkala i samotná režisérka dokumentu Irene Taylor. „Zničehonic začala řvát bolestí. Nevěděla jsem, jestli dýchá. Zpanikařila jsem. Dívala jsem se kolem sebe a viděla jsem, jak její terapeut přivolal šéfa ochranky. Ten hned dorazil do místnosti. Sledovala jsem, jak se o ni starají. Už věděli, co mají dělat,“  svěřila se v rozhovoru pro The New York Times.

Nemoc, kterou Céline trpí se nazývá  Stiff – Person syndrom a není léčitelná. Dá se zpomalit pouze léky a lidé během ní působí jako živé sochy. Zpěvačka se během záchvatu nemůže hnout, nereaguje na lékaře, nemůže mluvit a to, že je přítomná dokázala jen zmáčknutí ruky jednoho člověka ze svého týmu. Je vidět, že Céline velmi trpí a zažívá náročné a bolestivé chvilky. Dokument je k dispozici na Prime Video a během pár dní se v tuzemsku vyhoupl do čela.

Celebrity - další články

Doporučujeme