Poslední rozloučení s Karlem Heřmánkem (†76). Dorazily hvězdy českého filmu i hercova sestra

8. září 2024·Celebrity·Redakce

Karel Heřmánek (Zdroj: Profimedia)

V sobotu se rodina, přátelé a široká veřejnost rozloučili se skvělým a nezapomenutelným hercem Karlem Heřmánkem (†76), který z tohoto světa odešel dobrovolně 24. srpna. Herec si nepřál opulentní pohřeb, proto se rodina rozhodla uspořádat poslední pietu v jeho Divadle Bez zábradlí.

S Karlem Heřmánkem se do jeho milovaného divadla přišly rozloučit tisíce fanoušků, ale i jeho přátel a kamarádů. Nejbližší rodina se s ním rozloučila už v úterý během soukromé kremace v Motole, ostatní měli možnost až v sobotu. Celá akce trvala sedm hodin. U vchodu se nacházelo pietní místo, kam mohli přítomní napsat vzkaz a zanechat květiny.

Na jevišti se promítaly jeho zásadní filmové, divadelní i televizní role. „Pojďme si na Fešáka Huberta, pana Poppera či Lucifera zavzpomínat společně ne se slzou v oku, ale se sklenicí bílého vína, se kterým by si s námi rád přiťuknul na oslavu života,“ bylo napsáno v pozvánce. Květiny a věnce poslal třeba i prezident Petr Pavel s manželkou, Česká televize nebo Státní fond kinematografie.

Na smutné místo samozřejmě dorazili i hercovi přátelé z divadla, filmu či televize. Mezi nimi třeba Petr Kostka, Jaroslav Satoranský, Zdeněk Dušek, Roman Zach, Dana Morávková, Josef Carda, Sabina Králová, Zdeněk Maryška, Jan Kuželka či moderátorka Marie Tomsová. Mezi prvními dorazila i hercova sestra Marie Mixová.

Po oficiálním rozloučení se ještě konala tajná pieta, kam dorazilo opět mnoho známých tváří. Mezi prvními to byl třeba Rudolf Hrušínský mladší či herec Jiří Bartoška s manželkou Andreou. Ostatně on a Heřmánek byli velcí přátelé, právě na filmovém festivalu v Karlových Varech, jehož je Bartoška prezidentem, byl Heřmánek naposledy viděn. I přes vysoké teploty dorazila herečka Jiřina Bohdalová s dcerou Simonou Stašovou.

Mezi dalšími to byli třeba Petr Nárožný, Kateřina Brožová, Ivana Chýlková, Jitka Smutná, Eva Podzimková, Bára Kodetová či Adrian Jastraban. Část hostů dorazila v černém, ale někteří přišli v barevném oblečení, aby se s hereckou legendou rozloučila tak, jak si přál. Mnozí ale neudrželi slzy a dojetí. Herecká ikona českého filmu bude nejen jim velmi chybět.

Celebrity - další články

Doporučujeme