Iva Janžurová s herectvím skončit nechce: Kdybych přestala, zvadla bych

22. května 2024·Celebrity·Matěj Kašpar

Iva Janžurová. (Foto: Profimedia)

Iva Janžurová patří mezi nejpopulárnější české herečky a ve svých třiaosmdesáti letech má plný kalendář divadelních představení a dostává jednu nabídku na film za druhou. Právě proto odkládá řešení zdravotních problémů.

„Když lidem divadelním představením uděláte radost, prostě vás to nabije,“ řekla Blesku herečka s tím, že dokud zvládá hrát, určitě nehodlá zpomalit na tempu. Její diář je tím pádem zaplněný a dokonce musí některé role odmítat. Iva hraje ve třech divadlech, což zahrnuje sedm představení a vypadá to, že v létě bude natáčet nový film Radka Bajgara. „Když se budu fyzicky cítit, roli přijmu,“ nechala se slyšet. Společně v roce 2019 natočili černou komedii Teroristka.

Dcery Sabina a Theodora maminku celé roky přemlouvají, ať trochu zvolní, ale Iva se herectví zdát nechce. „Mám pocit, že kdybych s herectvím přestala, tak bych zvadla,“ svěřila se. Nedávno se herečka také nechala slyšet, že odkládá důležitou operaci. Už delší dobu ji totiž trápí bolesti kolenou a jediným možným řešením je výměna za umělé klouby. Takový úkon by ji však alespoň na rok zamezil v pracovních povinnostech a příležitostech. Od bolesti si tedy momentálně pomáhá speciálním přístrojem.

Veřejnost je nyní uchvácena Ivou v divadelní hře Audience u královny ve Stavovském divadle. Ta se zaměřuje na Alžbětu II., královnu Spojeného království a její pravidelná královská setkání. Hra se hraje už mnoho let, přesto se stále těší velkému zájmu. Kritici Janžurovou za zmíněnou roli vychválili.

Celebrity - další články

Doporučujeme