Britská herečka Kate Beckinsale slaví 51 let! Připomeňte si její herecké úspěchy

26. července 2024·Celebrity·Matěj Kašpar

Kate Beckinsale (Foto: Profimedia)

Britská herečka Kate Beckinsale dnes slaví 51. narozeniny. Narodila se v Londýně v roce 1973 a již od útlého věku byla ovlivněna hereckým světem díky svým rodičům, hercům Richardovi Beckinsaleovi a Judy Loeové. Kate začala svou hereckou kariéru na Oxfordské univerzitě, kde studovala francouzskou a ruskou literaturu. Již během studií zazářila v adaptaci Shakespearovy hry Mnoho povyku pro nic z roku 1993, která jí otevřela dveře do světa filmu​.

Beckinsale se proslavila nejen ve filmech britské produkce, ale také v Hollywoodu. Mezi její nejznámější role patří vystoupení ve filmech jako Pearl Harbor (2001), kde hrála po boku Bena Afflecka, romantická komedie Láska nebeská (2003) a především série Underworld (2003–2016), ve které ztvárnila upíří bojovnici Selene. Tato role z ní udělala ikonu akčních filmů a získala si obdiv publika po celém světě​.

V osobním životě je Beckinsale známá svým vztahem s hercem Michaelem Sheenem, se kterým má dceru Lily, narozenou v roce 1999. Později byla vdaná za režiséra Lena Wisemana, ale jejich manželství skončilo v roce 2015. Kate je také aktivní na sociálních sítích, kde sdílí momenty ze svého života se svými více než 6 miliony sledujících na instagramu​. Poslední rok nebyl pro herečku zrovna snadný, nejprve přišla o svého milovaného kocoura Cliva, poté zemřel její nevlastní otec, matka při tom všem svádí boj s rakovinou a samotná herečka nakonec onemocněla a skončila v nemocnici.

Kate Beckinsale

Kate Beckinsale se ale nevzdává, nadále se věnuje své herecké kariéře a dokonce má několik projektů v postprodukci. Její fanoušci se mohou těšit na nové filmy, které jistě přinesou další skvělé herecké výkony od této talentované herečky, která se během své kariéry stala jednou z nejoblíbenějších a nejrespektovanějších britských hereček současnosti.

Celebrity - další články

Doporučujeme